90 тисяч росіян готувалися до нового вторгнення в Україну: що їх зупинило

90 тисяч росіян готувалися до нового вторгнення в Україну: що їх зупинило

За даними Associated Press, до нового наступу на Україну готувалось 90 тисяч російських військових. Проте, завдяки дозволу США на використання їхньої зброї, західні озброєння допомогли українським військам знищити цілі колони російських військ. Про це повідомив перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк та інші українські військові.

За його словами, 90-тисячне російське угруповання готувалося до наступу на Україну на глибокій території Росії. Проте, як тільки Україна отримала дозвіл від США на використання їхньої зброї, українським військовим вдалося успішно знищити цілі колони російських військ, які чекали наказу на вторгнення.

Командир артилерії в Харківській області під позивним Гефест підтвердив, що американські артилерійські установки Himars активно залучалися до бою.

За повідомленням агентства, дозвіл від США на використання зброї дозволив українським військам стабілізувати лінію фронту на Харківщині. Проте, українські військові та посадовці наполягають на отримання дозволу на удари з використанням Atacms на відстань понад 100 кілометрів.

Раніше двоє українських чиновників у коментарі для Washington Post розповіли, що американці дозволили проведення ударів на відстань не більш як 100 км від кордону з Росією.

На Донеччині Збройні Сили України успішно ліквідували російського комбата та його батальйон.

Читайте також: