Атака дронів на Кривий Ріг: тисячі будинків лишилися без тепла

У ніч на 24 березня російські війська напали на Дніпропетровську область за допомогою безпілотників. Наслідком цього став відключення від теплопостачання тисяч будинків у Кривому Розі, а також лікарень і навчальних закладів. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак у Telegram.

Через падіння уламків у Кривому Розі пошкоджені тепломережі і лінія електропередач. Через перепад напруги у місті відключені декілька котелень. Без тепла залишились шість лікарень, понад півтори сотні навчальних закладів. А ще три тисячі будинків, де загалом мешкають 76 тисяч людей. В одному з медзакладів були перебої з електропостачанням. Його відновили», – зазначив Лисак.

Аварійно-відновлювальні бригади вже працюють на місцях.

Очільник обласної військової адміністрації повідомив, що ворог атакував критичну інфраструктуру в Нікопольщині. Уламки збитого безпілотника пошкодили енергетичний об'єкт, який призвів до відключення світла понад трьох тисяч абонентів у Нікополі і більш ніж 6,4 тисячі в районі. Електропостачання вже відновлене.

Також ворог двічі обстріляв Нікопольщину з важкої артилерії. Постраждали Марганець і Покровська сільська громада, але на щастя, ніхто не постраждав.

Варто згадати, що в ніч на 24 березня окупанти здійснили ракетний і безпілотниковий обстріл Львівщини. Це призвело до пожежі на критичному об'єкті інфраструктури.

Крім того, під час повітряної тривоги в Києві відбулись потужні вибухи. Внаслідок ракетного удару по столиці сталося падіння уламків у двох районах міста.

Вранці 24 березня Польща підняла свою авіацію в повітря через ракетний удар Росії на території України.