Атака Росії на Чернігів: кількість загиблих зросла

Росія завдала ракетних ударів по Чернігову: загиблі та постраждалі

Зранку 17 квітня російські ракети вразили Чернігів. Кількість осіб, що загинули, зросла до 18, а постраждало 77. Про це повідомляє ДСНС України.

«Станом на ранок загинуло 18 осіб та 77 постраждало (з них 4 дитини) в т.ч. 3 особи врятовано з-під завалів», – йдеться у повідомленні.

Рятувальники зазначили, що надали психологічну допомогу 58 особам. Було вивезено 1 тис. 580 тонн будівельного сміття та розібрано 71% зруйнованої частини будівлі.

Аварійно-рятувальні роботи тривають.

Нагадаємо, що зранку 17 квітня російські ракети вразили Чернігів – є загиблі та поранені. Про це повідомив керівник обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус. У місті вже створено оперативний штаб та надається вса необхідна допомога.

18 квітня оголошений у Чернігові офіційним днем жалоби за загиблими внаслідок російських ракетних ударів по місту. Про це заявив виконувач обов'язків міського голови Олександр Ломако.

«Підписав відповідне розпорядження. Мої співчуття рідним загиблих. Російські нелюди обов'язково відповідатимуть за скоєне, за вбивства невинних», – написав він.

У день жалоби будуть приспущені державні прапори, обмежене проведення розважально-концертних заходів та заборонене звучання розважальної музики у громадських місцях.

Крім того, постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у письмовому зверненні до керівництва ООН заявив, що воєнні злочини та злочини проти людяності, вчинені Російською Федерацією, вкотре підтверджують неприпустимість бездіяльності стосовно нелегітимної присутності Росії в Раді Безпеки ООН.

Читайте також:

  • Атака на Чернігів: момент влучання потрапив на відео
  • Під час обстрілу Чернігова загинула поліцейська: уламок ракети влучив у дах авто (відео)
  • Удар по Чернігову. Перші деталі з місця трагедії від керівника міста Ломаки