Головна

Атаки на Вовчанськ та запуск «Резерв+». Головне за 18 травня

Резерв+ атаки на Вовчанськ 18 травня

Росіяни майже повністю зруйнували Вовчанськ

Російські загарбники майже повністю зруйнували місто Вовчанськ на Харківщині, але не вдалося йому захопити місто. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко. За словами Коваленка, ворог продовжує руйнувати місто ударами бомб. Утворився блок з цитатою: «Місто Вовчанськ, на жаль, практично зруйноване ворогом, який нещадно б‘є КАБами. Втім, ворог не виконав задачу свого командування і досі не захопив це місто», – зазначив Коваленко. Фото зруйнованого міста було опубліковано фотографами Костянтином і Владою Ліберови, а також журналістом Юрієм Бутусовим.

ДБР оголосило підозри директору ФСБ РФ Бортнікову та ще 20 росіянам

Державне бюро розслідувань оголосило про підозру директору ФСБ Олександру Бортнікову та ще 20 росіянам, які сприяли національній ворожнечі та ненависті в Україні. Підозрюються вони у підривній діяльності проти України. Слідство встановило, що Бортніков розробив план для придушення протестів українців у 2013-2014 роках з метою збереження режиму в Україні та подальшої анексії окремих територій. ФСБ також намагалася запобігти євроінтеграційним процесам та членству України в НАТО. До Києва прибула група співробітників ФСБ, які надавали підтримку українським правоохоронцям у протидії Євромайдану. Слідство зібрало докази цих дій та оголосило підозру зазначеним особам.

Стало відомо, хто контролює Роботине

Аналітик німецького видання Bild Юліан Рьопке заявив, що село Роботине в Запорізькій області перейшло під контроль Збройних сил РФ. Ця інформація, однак, не була підтверджена Збройними силами України. Він стверджує, що російська армія вже раніше захоплювала це село, яке було вперше звільнене Україною під час контрнаступу. Про це він написав у своєму Twitter. Офіційне підтвердження цієї інформації поки немає.

Міноборони повідомило деталі запуску «Резерв+»

Міністерство оборони України повідомило, що після запуску застосунку «Резерв+» вже авторизувалися близько 150 тисяч людей. Зазначається, що застосунок захищений від атак та спроб зламати його, і тому авторизація може працювати не у всіх одночасно. Термін для оновлення даних становить 60 днів. Міністерство оборони подякувало громадянам за відповідальність і заявило, що технічна команда працює цілодобово для виправлення помилок та реагування на звернення.

Президентка Грузії наклала вето на закон про іноагентів

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі наклала вето на закон про іноагентів, який суперечить конституції країни та є препятством на шляху до європейської інтеграції. Однак, парламент може все ж підкорити вето та ухвалити закон. За законом, ЗМІ та неурядовим організаціям, які заробляють більше 20% доходу з-за кордону, потрібно зареєструватися як іноземний агент. Цей механізм може дати владі можливість тиснути на опозицію перед виборами. Президентка попередньо обіцяла накласти вето.

Читайте також: