Авіабомба влучила у центр Харкова: є поранені, серед них немовля

Авіабомба влучила у центр Харкова: є поранені, серед них немовля

Харків знову під обстрілом російських окупантів

У неділю, 30 червня, мер Харкова Ігор Терехов повідомив про атаку російських окупантів у місті. Звучать вибухи, будьте обачні, попереджає мер.

Бригадний генерал юстиції Сергій Мельник Марсель розповів, що росіяни випустили по Харкову й його околицях руйнівні керовані авіаційні бомби (КАБи).

Пізніше голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов уточнив, що в результаті обстрілу по Хркову загорілася нежитлова будівля.

Мер повідомив про пʼятьох поранених, серед яких є дитина. Унаслідок терористичного удару по Харкову постраждали 8-місячне немовля й 5 дорослих. Горять 7 автомобілів підприємства. Проводиться обстеження місця обстрілу.

Згадується, що російські окупанти вперше застосували нову бомбу ФАБ-3000 М-54 з уніфікованим модулем планування та корекції. Росія і Білорусь збудували біля кордону з Україною десяток аеродромів для обстрілу керованими бомбами.

Зазначимо, що Росія запустила близько 3500 керованих авіаційних бомб по Україні, спрямовуючи їх на цивільне населення й інфраструктуру. Окупанти намагаються налякати й відселити людей з міст і громад, щоб мати змогу окупувати території, заявив президент Володимир Зеленський.

Читайте також: