Байден оголосив про надання мільярдів доларів грантів на сонячну енергетику

Президент Джо Байден надав гранти на суму 6,6 мільярда євро для розробки сонячних проектів у США. Байден заявив, що ці гроші можуть бути використані для інвестицій у сонячні батареї на дахах будинків та громадських сонячних садів.

Президент відзначив День Землі та оголосив, що федеральні гранти будуть призначені для житлових сонячних проектів, які обслуговують понад 900 тисяч домогосподарств у громадах з низьким та середнім рівнем доходу.

Байден висловив свою критику в адресу республіканців, які прагнуть зруйнувати його політику щодо боротьби зі зміною клімату. Він наголосив, що незважаючи на опозицію, клімат перебуває в кризі.

Президент звернувся до прихильників колишнього президента Трампа, які розповсюджують гасло "Зробимо Америку знову великою". Він зауважив, що їхня позиція щодо кліматичної кризи є недостатньо обґрунтованою.

Мої друзі-республіканці MAGA, здається, не думають, що це криза. Вони фактично хочуть скасувати Закон про зниження інфляції, який забезпечує фінансування переважної більшості цих проектів, і скасувати захист чистого повітря та чистої води - сказав Байден.

Навчання зелених робітників

Президент розповів про створення Американського кліматичного корпусу, який має на меті активізувати боротьбу зі зміною клімату та створити нові робочі місця.

Вам будуть платити за боротьбу зі зміною клімату - заявив Байден.

Оголошення Байдена було зроблено в лісопарку принца Вільяма, який був заснований ще у 1936 році для незаможної молоді з Вашингтона. Раніше цей парк був частиною Цивільного консерваційного корпусу, створеного президентом Рузвельтом під час Великої депресії з метою створення нових робочих місць.

Гранти на сонячні проекти виділяються Агентством з охорони навколишнього середовища. Очікується, що ці проекти дозволять зменшити викиди вуглекислого газу на 30 мільйонів тонн та зекономити домогосподарствам 350 мільйонів доларів щорічно.

Байден сподівається, що його боротьба зі зміною клімату активізує молодих виборців та допоможе йому у переобранні. Молодь Америки активно підтримує програму Байдена щодо клімату та бажає допомогти її втіленню через Кліматичний корпус.