Більше 300 німецьких авіабомб виявлено на території аеропорту у Афінах

Сапери ліквідували 314 німецьких авіабомб в грецькому аеропорту

Група саперів успішно ліквідувала понад 300 німецьких авіаційних бомб, які були знайдені на території колишнього аеропорту Афін. Згідно з місцевим порталом Naftemporiki, бомби зберігалися під землею ще з часів Другої світової війни. Бомби знайшли під час будівельних робіт.

Голова адміністрації району Еллініко-Аргіруполі, Янніс Константатос, підкреслив, що біля складу з авіабомбами щодня перебували тисячі людей, в тому числі іноземні туристи.

«Не одну, не дві, а 314 авіабомб знайшли серед багатьох інших бомб і боєприпасів TENX (батальйон з розмінування) всередині колишнього аеропорту, поруч з нашими будинками», – зазначив Янніс Константатос.

Трагічність ситуації полягала у тому, що бомби були знайдені на глибині 2 метрів, поруч з будівлями інфраструктури, дитячими садочками і спортивними спорудами, що розташовувалися на території аеропорту. Тут також були олімпійські об'єкти, які щодня відвідували тисячі людей», - додав Константатос.

Бомби були евакуйовані та знищені методом контрольованого підриву після їх виявлення. Константатос вважає цю ситуацію дивною, оскільки в будівлі аеропорту працювали муніципальні служби, включаючи Управління цивільної авіації Греції.

Російські загарбники «впустили» авіабомби у власні території

Українські ЗММ загарбницької Росії вкотре стався суб'єктами авіаційних атацк на власні території. Літак російських загарбників «впустив» авіабомбу на білгородську область. Також російські загарбники впустили авіабомбу ФАБ-1500 на продовольчий магазин на окупованій території Єнакієве на Донеччині.