Bloomberg: РФ змусила тисячі мігрантів та іноземних студентів воювати проти України

Bloomberg: РФ змусила тисячі мігрантів та іноземних студентів воювати проти України

Кремль змусив тисячі мігрантів та іноземних студентів воювати на боці Росії у війні проти України

Кремль зміг залучити багато мігрантів та іноземних студентів до участі у військових діях на території України. Багато з них були змушені воювати під загрозою відмови від продовження віз, що дозволяють перебувати в Росії. Деякі зі студентів навіть були затримані та змушені обирати між депортацією та бойовими діями.

Російським чиновникам вдалося переконати деяких мігрантів та студентів залишитися в Росії, пропонуючи їм хабарі. Таким чином, вони уникли служби в армії.

Російська практика вербування мігрантів та студентів почалася на початку вторгнення на територію України. До цього часу, російське військове утілення часто розгорталося в небезпечних зонах, що призводило до великої кількості втрат.

Кремль вербує іноземних найманців у 21 країні

Росія проводить глобальну кампанію вербування іноземних найманців у багатьох країнах світу, включаючи країни Африки. Набрати нових солдатів у свою армію російським чиновникам допомагають вигідні бонуси та зарплати. Вони також обіцяють мігрантам та студентам прибуткову роботу, але в підсумку змушують їх навчатися та воювати.

Вербування допомагає Росії у війні

Здатність Росії мобілізувати велику кількість військ стає значущим фактором у конфлікті. Президент Росії Володимир Путін намагається отримати вигоду від зміни імпульсу в цьому році. Залучення мігрантів та студентів допомагає Росії погіршити ситуацію на Харківщині.

Учасники конфлікту спостерігають за постійним завезенням найманців до тимчасово окупованих територій України. Бійці з Куби та Непалу прибувають на різні частини країни. Раніше вже було виявлено вербування громадян Куби для бойових дій проти України.

Читайте також: