Данілов заявив про складну ситуацію на фронті та звернувся до союзників України

Ситуація на лінії фронту неспокійна, потрібна допомога Заходу

Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив в інтерв’ю португальському агентству Lusa, що ситуація на лінії фронту дуже складна і необхідна зброя. Він наголосив на тому, що Росія продовжує отримувати озброєння від Ірану та Північної Кореї, тоді як допомога Україні від США та ЄС гальмує.

За його словами, якщо Захід не надішле додаткову зброю та боєприпаси, ситуація стане ще складнішою, а очікування вплине на бойову готовність України. Він додав, що незалежність, імідж та єдність Заходу перебувають під загрозою.

Секретар РНБО наголосив, що Україна не має права на поразку і буде захищати свою країну. Він висловив сподівання, що Конгрес все ж ухвалить пакет допомоги для України, зокрема, поставки винищувачів F-16.

Олексій Данілов також зазначив, що поки українським військовим не буде забезпечено досить літаків, їм буде дуже важко продовжувати воювати.

Він також закликав Захід не боятися війни та Росії, бо страх призведе до програшу. За оцінками аналітиків, вже у березні може виникнути дефіцит ракет для протиповітряної оборони України.

Також недостаток піхоти у Збройних силах України призводить до виснаження та зниження бойового духу на фронті.

Таким чином, Україна потребує негайної підтримки від своїх партнерів, а саме поставок зброї та боєприпасів, щоб ефективно протистояти агресії Росії.