До порту Одеси прибув контейнеровоз світового гіганта MSC

Контейнеровоз MSC в порту Одеси
Контейнеровоз MSC в порту Одеси

Лінія MSC доставила контейнеровоз до одеського порту після нападу Росії

Контейнеровоз Levante F від компанії Mediterranean Shipping Co. (MSC) прибув до одеського порту, засвідчує Marine Traffic.

Судно Levante F, що плаває під Панамським прапором, прибуло до "Контейнерного терміналу Одеса" компанії HHLA з порту Поті в Грузії. Це перший контейнеровоз лінії MSC, що зайшов до українського порту після початку нападу Росії. Він може вмістити 700 TEU контейнерів. Раніше захід судна до порту Одеси був відкладений тричі. MSC планував захід у порт Одеси на початку червня, розповів Віктор Берестенко, президент Асоціації міжнародних експедиторів України (АМЕУ). Але захід перенесли на 19-те, потім на 21-е, і врешті-решт рейс був скасований.

АМЕУ стверджує, що причиною скасування є одеська митниця, яка відмовлялась оформити доручення на відвантаження контейнерів з агропродукцією, таких як шрот і соняшникова олія, без надання причин. Державна митна служба заперечує звинувачення у корупції. Вони заявляють, що контейнери не були подані на митне оформлення і, отже, не могли бути перевірені або затримані.

Загалом, лише на сьому частину усіх контейнерів, які знаходяться в порту, подані документи для митного оформлення, повідомили в пресслужбі Державної митної служби. Джерело: Forbes

Читайте також