«Додати бекон у морозиво?»: McDonald's не користуватиметься штучним інтелектом для замовлень

Макдональдс бекон морозиво
Макдональдс бекон морозиво

Компанія McDonald's вирішила припинити випробування штучного інтелекту в своїх ресторанах у США. Після двох років тестування автоматизованого прийому замовлень, що проводилося в співпраці з корпорацією IBM, ця технологія буде видалена з понад 100 ресторанів. За електронною поштою, надісланою франчайзі, було повідомлено про закінчення експерименту. Однак компанія залишає можливість спроб використання штучного інтелекту в майбутньому, шукатиме нового партнера для автоматизованого прийому замовлень.

«IBM разом із McDonald's розробила технології автоматизованого прийому замовлень, щоб підтримати  використання штучного інтелекту з голосовою активацією в ресторанах. Доведено, що ця технологія дає одні з кращих можливостей у галузі, вона швидка... По мірі того, як ми просуваємось вперед, наша робота з IBM додала нам впевненості, що рішення для голосового замовлення стануть частиною майбутнього наших ресторанів», – заявили в McDonald's. 

На самому початку впровадження системи, соцмережі були повні протестів щодо неї. Користувачі активно критикували її, поширюючи відео, де вони неуспішно намагалися зробити замовлення через штучний інтелект McDonald's. Наприклад, одразу три випадки, коли штучний інтелект запропонував неправильне замовлення у вигляді бекону до морозива, дев'яти чашок чаю замість однієї, або 2010 курячих нагетсів замість 20. 

Також слід зазначити, що компанія Food Solutions KZ, що керувала McDonald's у Казахстані, втретє змінила назву ресторанів. Тепер вони називаються I'm, а сервіси café та drive отримали назви I'm café та I'm drive. 

Читайте також