Досягали 1600 гривень за кіло: як змінилися ціни на черешню у Києві в Goodwine, Сільпо та Бессарабці

Досягали 1600 гривень за кіло: як змінилися ціни на черешню у Києві в Goodwine, Сільпо та Бессарабці

Українцям показали, скільки коштують черешня у Києві.

Як передає "Хвиля", про це пише у своєму матеріалі "Інформатор".

Так, ще в середині травня ціни на черешню в столиці не те, що "кусалися", а були дуже високими, проте під кінець місяця популярна ягода почала дешевшати.

Як пише видання, у середині травня перехожі зняли ціни на черешню на рівні 1600 гривень. Вона продавалася із вуличного лотка.

Схожа ситуація була і на Володимирському ринку – продавці пропонували за неї 1200 гривень. А ось в елітному київському маркеті Goodwine на Печерську черешня, імпортована з Іспанії, продавалася по 138 гривень за 100 грам.

Черешня

Проте наприкінці місяця ціни на літню ягоду знизилися в рази. Зокрема, у найдорожчому магазині столиці Goodwine, що поряд зі ст.м. "Кловська" черешня продається по 389 грн за кіло. При цьому видання зазначає, що за кілька кілометрів на ринку вартість на неї набагато нижча.

Тим часом у "Сільпо" неподалік ТРЦ "Гулівер" черешня продається за ціною 32,9 грн/100 грамів (330 грн за кілограм), а полуниця по 170 грн/кг.

На Бессарабці, де ціни завжди "кусаються", черешнею торгують по 400-450 грн/кг, а за полуницю хочуть 200-250 гривень. При цьому продавці пояснюють, що розбіг у цінах залежить не так від якості, як від того, звідки приїхала ягода.

Раніше ми писали, що відбувається з цінами на полуницю та черешню у супермаркетах. 

Читайте також: