«Другий літак змушений був розвернутися»: ГУР про збиття російського Ту-22М3

Українські зенітні ракети знищили російські бомбардувальники

Сьогодні українські зенітні ракети у співпраці з Головним управлінням розвідки МО України вперше знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3. Ці літаки використовуються російськими терористами для атак на мирні міста України. Інший літак був змушений ретируватися. Про це повідомив представник ГУР Юсов.

Знищено літак стратегічної авіації противника. Вперше під час виконання бойового завдання власне в повітрі за період повномасштабного вторгнення. Тобто, інший літак, який йшов за ним, був змушений розвернутися. І це означає, що ще низка ракет не була випущена по Україні. - розповів Юсов.

Генерал-лейтенант Микола Олещук, командувач Повітряних Сил, раніше повідомив, що збиття російського бомбардувальника Ту-22МЗ на території Росії є операцією ГУР Міноборони. Цей літак був атакований за 300 кілометрів від України.

Уперше зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил у співпраці з Головним управлінням розвідки МО України знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3. Уперше під час атаки було знищено дві такі ракети. Україні потрібно більше засобів, щоб ефективніше захищати прифронтові території від російського тероризму. - зазначив Олещук.

Повітряні сили ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 своєрідною помстою за атаки на Україну. Спікер Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш зазначив, що це була вендета за загибель мирних жителів внаслідок атак російської авіації.

Це була свого роду вендета за те, що російська стратегічна авіація атакувала наші мирні міста, де загинули цивільні люди. Це вперше, коли Повітряні сили змогли збити літак Ту-22М3 стратегічної авіації. - заявив Євлаш.

Він також зазначив, що це було комбіноване поразка - вдалося знищити ще дві ракети Х-22, які випустив бомбардувальник.

Ми вперше збили російські ракети "Кинджал" і "Циркон". Тепер чекаємо на Ту-95. - додав він.

Згідно з повідомленням глави Дніпропетровської ОДА Сергія Лисака, у результаті атаки РФ в Дніпропетровській області загинуло восьмеро людей, в тому числі двоє дітей, і 25 отримали поранення.