Ексдиректора харківського оборонного заводу викрито на розкраданні коштів

Ексдиректор харківського оборонного заводу розкрадає кошти
Ексдиректор харківського оборонного заводу розкрадає кошти

Правоохоронці викрили корупційну схему на оборонному підприємстві Харкова

Управління Служби безпеки України у Харківській області повідомило про розкриття схеми розкрадання державних коштів на харківському оборонному підприємстві. Колишній генеральний директор цього підприємства вигравав гроші, які були виділені на ремонт військової техніки.

«Контррозвідка СБУ викрила колишнього директора харківського державного підприємства, який використовував державні кошти для особистих потреб», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, очільник підприємства організував спільну діяльність зі своїм підлеглим та представником фірми, що здійснювала постачання запасних частин. Розкрадачі домовились про закупівлю відремонтованих деталей замість нових, що порушувало умови контракту і призводило до неналежної якості ремонту.

Судова експертиза підтвердила неналежну якість ремонтованих деталей та порушення договірних умов.

Ексдиректору підприємства та його спільникам повідомлено про підозру та застосовано запобіжні заходи. За цей злочин їм загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

Таким чином, правоохоронці виявили та припинили корупційну схему на оборонному підприємстві Харкова, яка призвела до знехтування державними коштами та погіршення якості ремонту військової техніки.

Читайте також