«Енергоатом» виводить у ремонт енергоблок АЕС, дефіцит електроенергії збільшиться

АЕС на ремонті, збільшення дефіциту електроенергії
АЕС на ремонті, збільшення дефіциту електроенергії

Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" збирається вивести у ремонт ще один енергоблок, що призведе до збільшення дефіциту генерації у енергосистемі. Про це повідомляє "Енергоатом".

Зараз в Україні перебуває спекотне літо, і разом зі зростанням споживання електроенергії дефіцит генерації також може зростати. Проте, проведення ремонтів саме зараз дозволить скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії восени.

У "Енергоатомі" зазначають, що ремонтні роботи є необхідними для безпечної та ефективної експлуатації ядерних реакторів. Ремонти зазвичай проводяться в теплу пору року, щоб максимально використати потужність атомних генераторів взимку.

У цьому році ремонти проводяться на восьми енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької атомних електростанцій. Запорізька АЕС з моменту її окупації ремонтів не проводить.

Планові ремонтні роботи здійснюються за графіком, погодженим з "Укренерго". Цей графік оптимально враховує складність ситуації з енергопостачанням.

За словами Петра Котіна, виконувача обов'язків голови правління "Енергоатома", цього року компанія проводить ремонти заздалегідь, щоб забезпечити надійну роботу енергоблоків в опалювальний період. Вже зараз було завершено ремонти трьох енергоблоків, що дозволило скоротити загальну тривалість ремонтів на 22,3 доби порівняно з планом.

Нагадаємо, що з 24 червня в Україні буде встановлено нові ліміти на освітлення. Це стало можливим завдяки зменшенню споживання електроенергії. Уряд радить правоохоронним органам та іншим державним установам також зменшити своє споживання.

"Укренерго" отримала фінансову допомогу від уряду Німеччини на суму 30,4 млн євро для покращення надійності української енергетичної інфраструктури.

Читайте також