Євро-2024: збірна Туреччини здобула перемогу над Грузією

Збірна Туреччини вигравши проти Грузії на Євро-2024
Збірна Туреччини вигравши проти Грузії на Євро-2024

На стартовому турі групи F чемпіонату Європи з футболу, збірна Туреччини перемогла команду Грузії. Про це стало відомо із офіційних результатів матчу.

Грузія вперше дебютувала на чемпіонаті Європи після успішної кваліфікації у плей-оф. У стартовому складі збірної Грузії виступив Гіоргі Цитаїшвілі, який раніше грав за молодіжну збірну України U20 та став переможцем молодіжного чемпіонату світу.

Чемпіонат Європи-2024, група F, 1-й тур

Туреччина – Грузія – 3:1

Туреччина зуміла вирішити матч на свою користь завдяки перебору володіння м'ячем та голу, який був забитий на 25-й хвилині гри. Гол прекрасного удару з льоту до воріт відзначив Мерт Мюлдюр.

Через дві хвилини Туреччина подвоїла свою перевагу – Кенан Їлдиз реалізував перший атач своєї команди після продовження гри. Арбітри VAR відмовились зарахувати гол через офсайд.

Після пів години гри Грузія забила свій перший гол на цьому Євро та вирівняла рахунок. Після передачі від одного з партнерів, Жорж Мікаутадзе забив.

На 65-й хвилині Арда Гюлер з мадридського "Реала" вирішив матч дальнім ударом в дев'ятий кут воріт, знову вивівши Туреччину вперед. Грузія відповіла голом Гіоргі Кочорашвілі – після успішного перекиду з партнером хавбек вдарив у поперечину воріт.

У компенсований час у Грузії були два гострі моменти. Спочатку партнери не зуміли поділити м'яч перед воротами, а потім захисник заблокував добивання Зуріко Давіташвілі, коли ворота були напівпорожні.

З метою відігратися, Грузія відкрила свої ворота під час розіграшу кутового у власному полі. Керем Актюркоглу використав цю ситуацію та забив остаточний гол матчу на 90+7-й хвилині.

Додамо, що на попередньому матчі збірна України програла Румунії з розгромним рахунком на чемпіонаті Європи-2024.

Читайте також