Головна

Фентезі 2024: найкращі фільми фентезі 2024 року

Афіша фентезі фільмів 2024 року

Зараз складно знайти жанр кіно, який популярніший, ніж фентезі. Важливо, не плутати фентезі та класичну фантастику, хоча ці жанри мають багато спільного. Втім, найкращі фентезі 2024 року все ще дивують і збирають великі каси в кінотеатрах.

Якщо потрібен топ фентезі 2024 року, то, звичайно, краще дочекатися кінця року, хоча й зараз фільми 2024 року фентезі вже вийшли в достатній кількості. Що ще цікаво, саме фентезі 2024 року простежуються і в серіалах. Вони нові, цікаві та досить популярні.

Найкращі фентезі: що може увійти в ТОП

фентезі 2024

Розглядаючи окремий жанр фентезі, варто кілька слів сказати про його характерні риси. Жанри фантастика і фентезі обидва є формами спекулятивної літератури, але мають деякі суттєві відмінності:

  1. Наукова база vs. Чари і магія. У фантастиці часто використовуються наукові концепції, технології та можливості, які можуть бути пояснені або мають якусь основу в реальності. Сюжети можуть включати космічні подорожі, технологічні відкриття, мутації тощо. буд. Фентезі, навпаки, використовує міфологію, магію, надприродні істоти та сюжети, які мають наукового пояснення.

  2. Середа. Фантастичні історії часто відбуваються у майбутньому, інших планетах, у паралельних світах чи альтернативних реальностях. Фентезі, з іншого боку, часто торкаються світу, що нагадує середньовіччя (не завжди, але часто).

  3. Технологічні та магічні елементи. У фантастиці часто є різні пристрої, машини, роботи, які спираються на наукові уявлення про майбутнє або альтернативну реальність. У фентезі, навпаки, Фокус зосереджений на магічних істотах, заклинаннях, артефактах та чаклунстві.

  4. Атмосфера та тон. Фантастичні твори можуть бути науково орієнтованими, з акцентом на технології, наукові проблеми та дослідження, а також можуть мати тон трилера або наукової фантастики. Фентезі, навпаки, зазвичай має більш містичну, казкову атмосферу, часто з акцентом на пригоди, битви, дослідження миру та боротьбу між добром та злом.

Хоча обидва жанри мають свої унікальні особливості та елементи, вони обидва дозволяють поринути у захоплюючі світи.

фентезі 2024

Тобто фентезі давно став окремим жанром, який має мільйони шанувальників. Жанр фентезі давно розвивається самостійно. Його історія лише тому підтвердження:

  1. Фентезі як жанр має своє коріння в міфології та легендах різних культур. Давні міфи, оповіді та релігійні тексти містять елементи фантастичних істот, магії, героїчних подвигів та епічних пригод, які надихали письменників упродовж століть.

  2. Оповіді та казки також вплинули на розвиток жанру фентезі. Різні культури створювали казкові світи, наповнені чудесами, чаклунством, фантастичними істотами та пригодами. Багато з цих сказань стали класикою світової літератури і продовжують впливати на сучасних письменників, що потім "виливається" у різні фільми.

  3. У ХІХ столітті під час романтичного руху з'явилися перші роботи, які можна зарахувати до жанру фентезі. Твори таких авторів, як Льюїс Керролл ("Аліса в Країні чудес"), Дж.Р.Р. Толкін ("Хоббіт", "Володар кілець") і Льюїс Керролл ("Аліса в Країні чудес"), вважаються віхами у розвитку фентезійної літератури. Ці ж роботи лягли у найкасовіші екранізації в майбутньому.

  4. У XX столітті фентезі стало самостійним жанром літератури, який отримав безліч піджанрів та напрямків. Роботи таких авторів, як Урсула Ле Гуїн, Джордж Р.Р. Мартін, Роберт Джордан, Террі Пратчетт та багатьох інших, зробили свій внесок у розвиток та становлення жанру.

Сучасне фентезі продовжує розвиватися, включаючи різноманітні піджанри та напрямки, такі як міське фентезі, магічний реалізм, паралельні світи та багато іншого.

Загалом жанр залишається популярним як у літературі, так і в кіно.

Якщо ж виникає бажання подивитися щось новеньке з жанру в майбутньому, варто звернути увагу на такі фільми:

  1. Зла.

  2. Ворон.

  3. Діва та дракон.

Кожен із цих фільмів заслуговує на окрему увагу.

Зла: Частина перша

У листопаді 2024 року на екрани вийде цікавий фільм у жанрі фентезі. У головних ролях: Синтія Еріво, Аріана Гранде, Джонатан Бейлі, Мішель Йео, Джефф Голдблюм.

найкращі фентезі 2024

У центрі історія “чарівника Оз”, який відомий ще з дитинства. Втім, це нове прочитання, яке точно здивує. У центрі сюжету виявляться 2 головні відьми цієї фантастичної історії. Головна героїня, зеленошкіра Ельфаба, у майбутньому стане злою Відьмою Заходу. Навпаки, Глінда стане гарною відьмою, адже це її доля. Окрім класичної історії, в історію ліг сценарій однойменного та популярного мюзиклу. Планується, що друга частина фільму вийде вже 2025 року.

Ворон

У вересні вийде ще одна довгоочікувана новинка у жанрі фентезі. У його виробництві брали участь Великобританія, Франція та США. Не менш вражаючими є і головний акторський склад: Білл Скарсгард, Лаура Бірн, Денні Х'юстон, Джордан Болджер, FKA twigs.

найкращі фентезі 2024

Фільм стане рімейком фільму, який вийшов ще 1944 року. Той фільм не просто був культовим, а й досить трагічним для кінематографа (головний актор помер на знімальному майданчику). У центрі сюжету залишиться музикант Ерік Дрейвен, який разом із нареченою стає жертвою нападу. Наречену вбивають, а потім і Еріка. Втім, саме хлопця рятує ворон, повертаючи його у світ живих. Так Ерік отримує шанс помститися.

Попри всі очікування, багато хто все ще сумнівається, що "ворон" вдасться. Після смерті актора, який грав головну роль у 94-му, були й продовження культової картини, яка провалилася. Чи вдасться створити нового культового “ворона”, залишається відкритим питанням.

Діва та дракон

найкращі фентезі 2024 ТОП

У березні вийшла ще одна новинка. Головні ролі в ній виконали Міллі Боббі Браун та Рей Вінстон. У центрі сюжету молода принцеса із дуже бідної країни. Для того, щоб урятувати своє королівство, вона погоджується на шлюб із принцом дуже багатої країни. Здавалося, попереду у неї щасливе життя, але в день весілля чоловік кидає її в ущелину, де дівчина має стати жертвою для дракона. Загалом історія вийшла цікавою та досить динамічною.

Читайте також: