Forbes назвав, чим було атаковано завод у Татарстані

У російському Єлабузі вперше під атаку дронів потрапив нафто-переробний завод. Атака могла бути здійснена за допомогою легкомоторного літака, оснащеного вибухівкою, керованого здалеку. Про це повідомляє Forbes.

Згідно зі звітом, Україна могла влаштувати атаку на завод у Татарстані за допомогою легкомоторного літака Cessna, який був би оснащений пультами дистанційного керування, вибухівкою і здатний пролетіти 965 км.

В звіті також зазначається, що, оцінюючи силу вибуху, можна припустити, якого розміру була вибухівка. Класичний літак Cessna 172 може перевозити вантаж вагою пів тонни на відстань понад 1120 км.

У статті йдеться, що "українські інженери розробили щонайменше 16 різних типів безпілотних літальних апаратів великої дальності - імовірно, з супутниковим керуванням і GPS-наведенням".

Раніше у Єлабузі атаковано нафто-переробний завод дронами.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що для цих атак в Єлабузі та Нижньокамську не використовувалися іноземні засоби.

Він не розкрив, чим саме могли бути пошкоджені об'єкти в Росії, які знаходяться на відстані понад 1000 км від України. Однак він підтвердив, що українська галузь безпілотних літальних апаратів розвивається дуже швидко.

ООН засудила атаки безпілотних літальних апаратів на "цивільну інфраструктуру" Росії.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на засудження ООН атак в Росії. Він закликав партнерів України підтримувати українські відповіді на російські атаки.

У місті Єлабуг російська влада організувала масове виробництво іранських військових безпілотників, якими Москва атакує міста України. Виробництво безпілотників "Шахед" зростає з кожним днем, що свідчить про те, що це має велике значення для майбутніх військових планів Росії.