ФСБ заявила, що зупинила спробу викрадення Україною російського літака

Агенти ФСБ утримують затриманого викрадача літака
Агенти ФСБ утримують затриманого викрадача літака

Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії повідомила, що запобігла спробі українських спецслужб викрасти стратегічний ядерний бомбардувальник Ту-22М3 Військово-космічних сил Росії. За інформацією ФСБ, до операції були причетні спецслужби країн НАТО.

За повідомленням, українська розвідка пропонувала російському льотчику 2 мільйони доларів і громадянство Італії за перегону ракетоносія до України. Зазначається також, що вимагалася інформація про російські бойові літаки, а також загрожували підпалити бойову авіатехніку.

Відзначається, що Російська ФСБ заявила про зниження ефективності своєї діяльності через прагнення президента Росії Володимира Путіна до тоталітарного контролю. Також повідомляється про кадрові зміни в ряду керівництва ФСБ.

Крім того, в Одесі викрито двох військових і жінку, які співпрацювали з ФСБ. Вони передавали дані про місце знаходження протиповітряного оборонного комплексу. Відзначається, що агенти систематично об'їзджали Одесу та фотографували потрібні об'єкти для подальшої ідентифікації на геолокаційних картах Google.

Читайте також