FT: Британія тестує дешеву зброю проти дронів

Випробування британської антидронової зброї
Випробування британської антидронової зброї

У Великій Британії проводяться випробування зброї з радіочастотною спрямованою енергією

Військові у Великій Британії проводять польові випробування нової зброї, що працює з радіочастотною спрямованою енергією. Ця зброя, розроблена французькою компанією Thales, здатна збивати кілька безпілотників одночасно, виводячи з ладу їхню електроніку. Вона може з'явитися на ринку вже у 2025 році, повідомляє Financial Times.

За словами голови і виконавчого директора Thales UK, Алекса Крессвелла, зброя готова до використання "досить швидко". Він додав, що рішення щодо розгортання системи прийматиме уряд Великої Британії.

«Перехід від того, що працює в реальному житті на полігоні, до того, що ви відправляєте в Україну, - це все ще достатньо великий стрибок. Це стрибок за рік, а не за багато років. Чи може система, яку ми продемонстрували, бути доступною для використання вже наступного року? Так, звичайно, може», - заявив Крессвелл.

За його словами, нова зброя виявляється дешевшою альтернативою для традиційних систем протиповітряної оборони. Вона коштує всього 10 пенсів (близько 5 грн) за використання і має діапазон дії до 1 км. Також зазначається, що ця технологія може бути встановлена на військові транспортні засоби і використовувати мобільне джерело живлення для виробництва радіочастотних хвиль або імпульсів, які втручатимуться в електроніку рухомої цілі.

Крессвелл також зазначив, що вторгнення Росії в Україну спонукало до більших інвестицій з боку урядів і промисловості у розширення можливостей систем протиповітряної оборони.

Нагадаємо, що Thales підписала угоди з українською оборонною промисловістю з метою підтримки фронту та обороноздатності наявною виставці Eurosatory.

Читайте також