Гаазький суд розслідує кібератаки на Україну як можливі воєнні злочини – Reuters

Гаазький суд розслідує кібератаки на Україну як можливі воєнні злочини – Reuters

Міжнародний кримінальний суд розслідує кібератаки на українську критичну інфраструктуру як можливі воєнні злочини. Про це стверджує Reuters з посиланням на інформацію, отриману від джерел.

Не іменована особа розповіла агенції, що прокурори Гаазького суду вивчають кібератаки на інфраструктуру, які загрожують життю мирних мешканців. Вони включають напади, що призвели до порушення електро- та водопостачання, а також збоїв у мобільному зв'язку.

Той же джерело додало, що Міжнародний кримінальний суд спільно з українськими правоохоронцями працюють над кібератаками, які сталися після початку повномасштабного наступу.

Двоє інших джерела також повідомили виданню, що можливо, Росія здійснювала кібератаки ще під час окупації Криму.

За даними видання, якщо буде зібрано достатньо доказів, Гаазький суд може видати ордери на арешт.

Нагадаємо, росіяни зламали супутниковий сигнал телеканалів групи StarLight Media та "Інтер" і транслювали парад на Красній площі в Москві.

Раніше сайт Федеральної ради Швейцарії та інших органів влади, що були залучені до проведення Глобального саміту миру, був атакований.

Додамо, що російські хакери вирушили сайт іспанської компанії Santa Barbara Systems, яка займається ремонтом танків Leopard для постачання їх в Україну.

Читайте також: