Himars та інші види західної зброї стали неефективними на фронті – NYT

Himars та інші види західної зброї стали неефективними на фронті – NYT

Високоточне озброєння американського виробництва неефективне, - повідомляють українські командири

За даними, отриманими засекреченими українськими звітами, високоточне озброєння американського виробництва, таке як Himars, показало себе неефективним на фронті. Українські командири змушені були зупинити використання цієї зброї через адаптацію російських сил. Про це повідомляє The New York Times.

The Washington Post опублікував звіти, в яких йдеться про використання американських снарядів Excalibur та GLSDB на фронті. Проте, згідно з даними, погіршення їх ефективності сталося після введення російських систем радіоелектронної боротьби, що призводить до знищення сигналу GPS, використовуваного для націлювання Excalibur.

«Системи створюють таку кількість перешкод, що заглушають сигнал GPS, який керує програмним забезпеченням націлювання Excalibur», - пояснив Томас Вітінґтон.

За словами Майкла Бонерта, інженера RAND, Excalibur був створений у 90-х роках, коли GPS та технологія радіоелектронної боротьби не мали такого високого рівня, як зараз. Українські військові офіціали підтверджують дані звітів та зазначають, що подібні проблеми спостерігаються і з іншими типами зброї, що використовують GPS, такими як Jdam та Himars.

Високомобільна артилерійська ракетна система Himars та інша американська зброя вимагають прямого доступу до сигналу GPS для належного функціонування. Військові аналітики проходять на позицію, що найбільш ефективним контрзаходом до глушіння сигналу GPS є видалення джерела перешкод.

Читайте також: