ISW проаналізував, чи допоможе росіянам відхід ЗСУ з позицій поблизу Авдіївки

Українські війська залишають позиції в районі Бердичіва, Семенівки та Новомихайлівки

Українські війська відступають з позицій у районі Бердичіва, Семенівки та Новомихайлівки, але це не допомагає росіянам досягти значних успіхів. Згідно з звітом американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська будуть затримані у своїх просуваннях в цьому районі. Наступна лінія населених пунктів розташована на відстані від української лінії оборони, але українські війська можуть використовувати захисні споруди для сповільнення російських атак.

«Повне відведення українських військ на укріплені позиції на захід від Авдіївки, ймовірно, дозволить російським військам здійснити швидке просування через ці поля, хоча це залежить від поведінки українських військ», - зазначено в звіті.

Бригади, які відновили боєздатність, допоможуть українським військам уповільнити російські успіхи і, можливо, стабілізувати фронт. Однак українські війська стикаються з проблемою нестачі ресурсів, що може перешкоджати їх успішній обороні.

ISW вважає, що прибуття підкріплень і техніки змусить російське командування вирішити, чи продовжувати атакувати в цьому районі, чи зосередити резерви для інших наступів. Залучення додаткових резервів на це напрямок також призведе до ризику для росіян, оскільки це може обмежити їх здатність досягати швидких успіхів.

Згідно з повідомленням головнокомандуючого ЗСУ Олександра Сирського, ситуація на фронті загострилась, і було підтверджено втрату трьох сіл поблизу Авдіївки.