ISW розкрив, що змусило РФ почати наступ на Харківщині раніше, ніж планувалося

ISW розкрив, що змусило РФ почати наступ на Харківщині раніше, ніж планувалося

Росія розпочала наступ в Україні раніше через відновлення допомоги США

Згідно з звітом Інституту вивчення війни (ISW), Росія була змушена розпочати повторний наступ в Україні раніше, ніж планувала, через відновлення безпекової допомоги від Сполучених Штатів Америки.

За словами аналітиків, відновлення безпекової допомоги США стало переломним моментом у війні на початку квітня. Тому російські війська посилили свої операції, намагаючись скористатися цим часом до надходження нової допомоги від США.

Початок наступу російських військ на півночі Харківської області

Окупанти розпочали обмежені наступальні операції вздовж російсько-українського кордону на півночі Харківської області 10 травня.

За словами аналітиків, росіяни, ймовірно, були змушені розпочати наступ раніше, ніж планували, через отримання безпекової допомоги від США. Проте російські війська задіяли обмежену кількість особового складу для проведення атак на північ і північний схід від Харкова.

Зазвичай, російські наступальні операції сповільнюються до 14 травня. Наразі здається, що російським військам більше цікава створення "буферної зони" на кордоні, ніж розширення вторгнення в Харківську область.

Цілі російського наступу

Росія розпочала наступ вздовж харківського кордону з метою відволікти українські сили і забезпечити російській армії можливість наступу в інших районах східної України. Крім того, росіяни планують забезпечити себе можливістю стріляти артилерією по Харкову.

В рамках цієї операції російські війська мали намір оточити Харків і встановити контроль над містом. Проте, з невідомих причин операцію перенесли на тиждень раніше, ніж планувалося.

Читайте також: