ISW спрогнозували, до чого готується Росія

Військові підготовки Росії передбачені ВІйськовою секретною службою
Військові підготовки Росії передбачені ВІйськовою секретною службою

На кордоні в Харківській області Росія проводить дії, які можуть передбачати наступ. Про це заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

За інформацією аналітиків, російські окупанти продовжують диверсійно-розвідувальну діяльність на кордоні з Харківською областю, що може свідчити про майбутні наступальні операції Росії.

Особливо російські війська зайняли позиції в Сотницькому Козачці, що на кордоні з Білгородською областю. Це може бути вихідним пунктом для наступу на південь (на Золочев та Богодухів) або на захід (населених пунктів уздовж траси Суми-Харків).

Інформація про ці дії ще не підтверджена, але інститут вважає, що російські сили забезпечують наступальні операції шляхом залучення та фіксації українських сил біля кордону. Ця активність може передувати майбутнім наступальним діям.

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що російські війська зосередилися на кордоні з Україною на північний захід від Харкова. Він зазначив, що це може бути підготовкою до нових наступальних дій.

Звіт ISW додає, що російські війська можуть розпочати наступ з цього району на південь (на Золочев та Богодухів) або на захід (населених пунктів уздовж траси Р-45, що проходить через Богодухів і Суми).

Раніше командувач ВМС оцінив можливості звільнити Крим без знищення Керченського мосту.

Читайте також