Ізраїль передумав завдавати удару у відповідь по Ірану, - ЗМІ

Президент США відмовив прем'єр-міністру Ізраїлю від негайного удару по Ірану

Президент США, Джо Байден, відмовив прем'єр-міністру Ізраїлю, Біньяміну Нетаньяху, від негайного удару у відповідь на масований обстріл. За інформацією The New York Times, деякі члени військового кабінету Ізраїлю пропонували провести удар по Ірану, але рішення було скасовано після телефонної розмови Нетаньяху з Байденом та відсутності серйозних збитків від іранських дронів і ракет.

Відмінений план наради військового кабінету

У планах Ізраїлю було проведення наради військового кабінету на другу половину дня 14 квітня для обговорення реакції на іранський повітряний удар.

Розмова між президентами США та Ізраїлю

14 квітня відбулася розмова між президентом США, Джо Байденом, та прем'єр-міністром Ізраїлю, Біньяміном Нетаньяху. Цю інформацію оприлюднила прес-служба офісу прем'єр-міністра Ізраїлю.

Атака на Ізраїль

У ніч на 14 квітня Іран запустив атаку на Ізраїль, використовуючи багато дронів-смертників. За даними ABC News, Ізраїль готується до запуску 400-500 безпілотників і ракет у відповідь.

Реакція США та Ірану

Після анонсу Ірану про запуск балістичних ракет у Ізраїль, президент США, Джо Байден, провів засідання у ситуаційній кімнаті. Іранська місія при ООН повідомила про закінчення атаки на Ізраїль.

Плани Ізраїлю

Після масованого ракетно-безпілотного обстрілу з боку Ірану, Ізраїль готується до удару у відповідь. Проте, перед цим вони планують ск coordinationувати свої дії зі своїми союзниками.