Карта бойових дій в Україні станом на 23 червня 2024 року

Карта бойових дій в Україні
Карта бойових дій в Україні

За останню добу російські загарбники нанесли п'ять ракетних ударів і 35 авіаційних ударів, використовуючи 20 ракет і 68 КАБів. Вони також використали 544 дрони-камікадзе. Ворог здійснив більше 3200 обстрілів зі ствольної та реактивної артилерії, мінометів, стрілецької зброї та бойових машин, спрямованих на наші позиції та населені пункти.

Новини війни в Україні

Українські війська продовжують рішуче протистояти спробам противника просунутися вглиб нашої території і завдають йому ефективних ударів, уточнюючи позиції фронту. За останню добу відбулося 133 бойові зіткнення. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Внаслідок ударів авіації, ракетних військ і артилерії Збройних Сил України, були поранені і знищені 17 районів, пунктів управління противника, дві засоби протиповітряної оборони, чотири склади з боєприпасами, станція РЕБ і одна РЛС.

На Харківському напрямку

Противник атакував поблизу Вовчанська впродовж дня під прикриттям авіації. Українські військові успішно відбили дві штурмові дії, а триває третє зіткнення. За попередньою інформацією, ворог зазнав втрат: близько 64 загиблих і поранених бойовиків, дві артилерійські системи та шість автомобілів були знищені. Також було уражено 35 укриттів і одне склади з боєприпасами.

На Куп'янському напрямку

Противник здійснив 15 спроб прогнати наші підрозділи зі займаних позицій у районах населених пунктів Стельмахівка, Синьківка, Степова Новоселівка, Піщане, Андріївка та М'ясожарівка. 12 атак були успішно відбиті, а бої ще тривають. Ситуація залишається напруженою біля Стельмахівки, де тривають три зіткнення.

На Лиманському напрямку

Російські загарбники вісім разів намагалися передорвати лінію оборони в районах Невського, Тернів та Новосадового. Всі атаки були відбиті захисниками України.

На Сіверському напрямку

Обстановка наразі не зазнала суттєвих змін. Ворог здійснив десять штурмових дій в районах Верхньокам'янського, Роздолівки, Спірного та Виїмки. Дев'ять атак були відбиті, а триває одне зіткнення. Ситуацію під контролем українських сил оборони. Чотири спроби ворога наблизитися до наших позицій біля Григорівки, Часового Яру та Іванівського на Краматорському напрямку були також неуспішними. Триває бій біля Кліщіївки.

На Торецькому напрямку

Ситуація залишається напруженою. Противник зробив 15 спроб утриматися на наших оборонних позиціях поблизу Торецька, Північного та Нью-Йорка. 11 атак було відбито, а ще четверо тривають. Українські воїни роблять все можливе, щоб стримати активність ворога і виснажити його.

На Покровському напрямку

Бойові дії продовжуються з високою інтенсивністю. Кількість зіткнень зросла до 44. За підтримки всіх доступних засобів вогневого ураження (авіація, артилерія, озброєння бойових машин, ударні БпЛА, FPV-дрони та стрілецька зброя) загарбники продовжують атакувати позиції українських захисників поблизу Олександрополя, Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої, Новопокровська та Карлівки. Загарбники вже двічі відбили атаки, але 12 зіткнень ще тривають.

Наразі немає даних про точну кількість втрат ворога.

На Курахівському напрямку

За останню добу було 15 зіткнень. Ситуація залишається напруженою поблизу Невельського, Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки. 11 атак відбито, а бої ще тривають.

На Придніпровському напрямку

Ворог здійснив шість штурмових атак, проте не зміг прорвати лінію оборони.

На інших напрямках ситуація залишається без змін.

Нагадуємо, що вже триває 851-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також