Карта бойових дій в Україні станом на 29 червня 2024 року

Карта бойових дій в Україні станом на 29 червня 2024 року

За інформацією Генштабу ЗСУ, російські загарбники вчинили 61 авіаційний удар з використанням 110 КАБів і задіяли 328 дронів-камікадзе. Українські війська отримали понад 3 180 обстрілів з різної артилерії та зброї ворога.

Інформація про перебіг бойових дій

За добу було зафіксовано 140 бойових зіткнень. Силами оборони були завдані удари по районах зосередження ворожих військ, а також знищено чотири засоби ППО і станцію РЕБ противника.

Останні новини з фронту

Найактивніші дії відбувалися на Торецькому, Покровському та Курахівському напрямках. Українські війська активно відбивали атаки противника, завдаючи йому значних втрат.

Харківський напрямок

У районі Вовчанська окупанти атакували підрозділи Сил оборони. Наші війська успішно відбили 10 штурмів і тривають бої.

Втрати противника на цьому напрямку склали 89 окупантів – вбитими та пораненими. Також було знищено три бойові броньовані машини, вісім автомобілів, 26 бліндажів та склад боєприпасів.

Куп'янський напрямок

Ворог здійснив 9 атак поблизу населених пунктів Синьківка, Степова Новоселівка, Стельмахівка та Кругляківка. Українські воїни відбили 8 атак і триває бій поблизу Синьківки.

Лиманський напрямок

Російські загарбники спробували просунутися в районах Греківки, Макіївки, Невського, Торського та Серебрянського лісу. Але захисники України успішно відбили 17 атак і зараз продовжують боротьбу, перешкоджаючи просуванню ворога на нашу територію.

Сіверський напрямок

На цьому напрямку окупанти здійснили 19 атак в районах Білогорівки, Спірного, Верхньокам'янського, Роздолівки та Виїмки. Наші війська відбили 15 атак і вживають заходи для збереження оборони.

Краматорський напрямок

Окупанти намагаються просунутися в районі Часового Яру, Нового та Іванівського. Українські підрозділи відбили дві атаки і тривають бої.

Торецький напрямок

Біля Горлівки-Торецьк противник 15 разів атакував позиції українських військ. 14 атак закінчилися неуспішно, але ще триває один бій.

Покровський напрямок

На цьому напрямку продовжується бойова активність. Силами оборони було відбито 29 атак противника, але тривають бої.

Попередні втрати окупантів на цьому напрямку становлять 160 убитих і поранених, а також було знищено дві бойові броньовані машини, чотири автомобілі та два бліндажі.

Курахівський напрямок

За добу відбулося 11 атак, з яких п'ять атак противника було відбито поблизу Георгіївки, Костянтинівки та Парасковіївки. Біля Красногорівки триває активність ворога, ще дві атаки відбито, але ситуація напружена і досягнення стабільності в обороні вимагає додаткових заходів.

Времівський напрямок

Противник намагається прорватися в передній край оборони наших військ поблизу Водяного. Українські військові прикладають максимум зусиль для знищення окупантів.

Оріхівський та Придніпровський напрямки

Ворог не зміг потіснити наші позиції на цих напрямках.

На інших напрямках ситуація без значних змін.

Успіхи авіації та ракетних військ ЗСУ

Силами оборони вдалося стримати атаки російських військ. Особливо потрібно відзначити воїнів 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського, які ефективно борються з ворогом та завдають йому значних збитків.

Війна в Україні триває на протязі 857 днів.

Читайте також: