Картину українського художника продали за $300 тис.

Картина художника продана за $300 тисяч
Картина художника продана за $300 тисяч

Картина художника Івана Марчука "Зійшов місяць над Дніпром" була продана за $300 000 на аукціоні Goldens у Києві. Це стало новим рекордом для сучасного українського мистецтва. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на аукціонний дім Goldens.

Початкова оцінка картини склала $150 тис. - 200 тис., але остаточна вартість становила $300 тис. Роботу "Зійшов місяць над Дніпром" продали з приватної колекції. Новий власник, громадянин США, вирішив залишитися анонімним, він особисто подякував художнику за придбану роботу.

"Робота Марчука стала найціннішою картиною художника, коли-небудь проданою на українських та міжнародних аукціонах. Ціна $300 000 - також найвища серед творів сучасних українських художників, коли-небудь проданих на аукціонах", - зазначають в аукціонному домі.

Аукціон "Колекційне класичне мистецтво" представляв 42 рідкісні лоти, включаючи роботи таких відомих українських митців, як Адальберт Ерделі, Микола Глущенко, Роман Сельський та Йосип Бокшай. З публічних торгів продали приблизно 40% лотів.

Нагадаємо, раніше на аукціоні Sotheby's продали картину "Тут спокій поселивсь" українського художника Івана Марчука за €72 тис. Вартість пейзажу перевищила встановлений естімейт (прогноз орієнтовної ринкової вартості) €40-60 тис. майже на 30%. "Новий власник невідомий. Сподіваюся, що у моєї "дитини" - щаслива доля", - написав художник.

Пейзаж був створений ще в 1982 році, раніше перебував в одній із колекцій у США.

Читайте також