Київський симфонічний оркестр втік із України? Центр страткомунікацій спростував фейк РФ

Київський симфонічний оркестр на концерті
Київський симфонічний оркестр на концерті

Фейк про втечу Київського симфонічного оркестру російські пабліки поширюють у Telegram

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростував поширену російськими пропагандистами інформацію про втечу Київського симфонічного оркестру в Німеччину. Зазначається, що цей фейк створений з метою поширення негативного наративу про Україну.

Пропагандисти посилаються на публікацію російськомовної служби Deutsche Welle, але насправді в ній йшлося про гастролі оркестру в Німеччині перед очікуваним вторгненням РФ. Українська влада закликала музикантів залишатися за кордоном, щоб представляти країну у рамках культурної дипломатії.

Теза про втечу через мобілізаційний вік учасників оркестру є безпідставною і є лише продуктом фантазії пропагандистів. Цей фейк слід розглядати у контексті загальної кампанії по дискредитації України.

Також зазначається, що раніше Україна спростувала інший фейк про румунських вболівальників, які нібито скандували "Путін". Такі спроби дезінформації треба відразу виявляти і розкривати.

Таким чином, центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки продовжує розкривати фейки, поширювані проросійськими пропагандистами, і наголошує на необхідності критичного мислення та перевірки джерел інформації.

Читайте також