Кім Чен Ин планує використати Росію для відновлення економіки КНДР – FT

Газета Financial Times повідомила, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ін планує розширити співпрацю з Росією для піднесення економіки своєї країни.

У зв'язку з цим деякі заводи вже почали працювати з більшою потужністю, а міністр оборони визнав, що економічна ситуація в КНДР значно покращилася завдяки російським поставкам продовольства, сировини та нафти.

Financial Times також зазначає, що стосунки між Кім Чен Іном та Володимиром Путіним значно посилилися після початку конфлікту в Україні. Експерти вважають, що Кім може використовувати цю ситуацію для свого власного успіху.

Журналісти висловлюють сумніви щодо того, що підвищена потужність заводів принесе значні плоди для країни, але визнають, що амбіції лідера КНДР ґрунтуються на конкретних показниках успіху.

"Війна в Україні стала справжнім успіхом для Північної Кореї... Після декількох важких років через пандемію коронавірусу, Кім Чен Ін, здається, планує використати частину зароблених коштів для покращення рівня життя і розширення промислової бази", - заявив аналітик Пітер Уорд з аналітичного центру Sejong Institute в Сеулі.

Наразі економіка Північної Кореї в основному залежить від видобутку вугілля, виробництва бетону і промислових пластмас. Країна також підтримується за рахунок поставок продовольства, палива і добрив з Китаю.

Кім Чен Ін намагається зміцнити економічне партнерство з Росією і зменшити залежність від Китаю, говорить економіст з Північної Кореї Бенджамін Кацефф Зільберштейн з Шведського інституту міжнародних відносин.

Джерело: OBOZ.UA