Китай побудував найбільший у світі морський вітрогенератор (фото)

Китай побудував найбільший у світі морський вітрогенератор (фото)

Китайська компанія Dongfang Electric Corporation повідомила про успішне встановлення великої вітрогенераторної установки в провінції Гуандун на півдні Китаю. Про це повідомляє портал Electrek.

Вітрогенератор H260-18MW має потужність 18 мегават, діаметр 260 метрів та робочу площу 53 тисячі квадратних метрів, що еквівалентно майже восьми стандартним футбольним полям.

Блок галереї

Очікується, що цей надзвичайний вітрогенератор забезпечуватиме виробництво 72 гігават-години електроенергії щорічно - цього вистачить для життя близько 36 тисяч господарств.

Китайські виробники розширюють межі технологій вітрогенераторів. Вони запускають у дію більші та більш ефективні установки, такі як перший в світі 16 МВт вітрогенератор від China Three Gorges Corporation, який був підключений до мережі в липні 2023 року.

За словами Electrek, східні та прибережні регіони Китаю споживають велику кількість електроенергії, але більшість генераційних потужностей знаходиться в західних та північних регіонах. Морські вітрогенераторні станції допомагають збалансувати цю розподіленість, забезпечуючи додаткову енергію в регіонах з високим попитом.

Читайте також: