Колишній підлеглий Сирського очолив «Укрінформ»

Колишній підлеглий Сирського очолив «Укрінформ»

Новий генеральний директор "Укрінформу"

На посаду генерального директора національного інформаційного агентства "Укрінформ" призначений Сергій Череватий. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

За словами Карандєєва, "Укрінформ" має важливу роль у висвітленні ситуації в Україні. Зокрема, агентство має зосередити увагу світу на питаннях підтримки нашої держави та висвітлення українського опору.

Сергій Череватий - відомий військовий журналіст, речник Східного угруповання ЗСУ. Він має значний досвід і здобутки у своїй сфері діяльності. Очільник Мінкульту вважає, що новий керівник підсилить працездатність агентства і організує його роботу відповідно до завдань.

Біографія Сергія Череватого

  • Закінчив Відділення військової підготовки Державного університету "Львівська політехніка" в 1995 році за фахом "Військова журналістика".
  • Працював офіцером-вихователем у військах ППО з 1995 по 1998 рік.
  • Закінчив Гуманітарний інститут Національної академії оборони України в 2000 році, отримавши ступінь офіцера військового управління оперативно-тактичного рівня.
  • Працював журналістом у військовій газеті "Вартові неба" та у Центральній телерадіостудії Міноборони України з 2000 по 2007 рік.
  • Впродовж 2007-2019 років працював у Держприкордонслужбі України, займав посади начальника Інформаційного агентства та Головного аналітичного центру.
  • Навчався за програмою Британської ради в 2015 році.
  • З грудня 2019 по травень 2021 року був доцентом Академії СБУ та викладачем військової журналістики.

Сергій Череватий також мав досвід роботи в Інформаційному штабі та був заступником головнокомандувача ЗСУ зі стратегічних комунікацій.

Призначення Сергія Череватого на посаду генерального директора "Укрінформу" є частиною процесу модернізації та реформування агентства з метою підвищення його ефективності та роботи відповідно до поточних завдань.

Читайте також: