Командувач Нацгвардії пояснив, скільки часу росіянам потрібно для окупації Харкова

Окупанти не зможуть захопити Харків

Окупація Харкова займе роки та вимагатиме великих жертв з боку ворожої армії, заявив командувач Національної гвардії України Олександр Півненко. Росія може спробувати захопити місто, але Півненко вважає, що у неї нічого не вийде.

За словами Півненка, ворог діятиме класично: відволікатиме на декількох напрямках й наступатиме на одному. Однак для Харкова такий сценарій буде складним, оскільки необхідно постійно захищати об'єкти критичної та цивільної інфраструктури.

«Щоб захопити Харків, їм треба воювати роки. Згадайте, скільки тримались Бахмут та Авдіївка. Росіянам легше поміняти керівництво РФ і відмовитись від своїх планів, аніж взяти місто, поклавши ще тисячі своїх солдатів», – зазначив Півненко.

Росія посилила удари та інформаційні операції проти Харкова, але це має за мету переконати українців тікати з міста та перемістити мільйони людей всередині країни.

Останнім часом у мережі поширюються інформаційні вкиди про 300 тис. солдатів, яких Москва хоче зібрати для нападу на Харків. Президент РФ Володимир Путін заявив про створення «санітарної зони» на кордоні, яка б убезпечувала російську територію від обстрілів.

Росіяни від імені українських рятувальників поширюють неправдиву інформацію про евакуацію Харкова через «загрозу можливого оточення».