Командувач Нацгвардії розповів, чого очікувати від літнього наступу росіян

Під час майбутнього літнього наступу окупанти, можливо, зможуть виконати 10-15% своїх цілей. Про це заявив командувач Національної гвардії України Олександр Півненко в інтервʼю Liga.net.

Військовий відзначив, що головною проблемою росіян став у лютому 2022 року, коли ЗСУ не були готові до проникнення противника в Україну. Але вона швидко перелаштувалась і провела операцію в Харкові, в результаті чого росіяни залишили Київ і Херсонщину.

Зараз росіяни не зможуть завдати проблем, через які командувачі Сил оборони будуть дезорієнтовані. Півненко попереджає, що противник буде діяти несподівано, але його цілі не досягнуть.

Командувач НГУ наголошує на тому, що Росія не зможе окупувати ані Запоріжжя, ані Харків. Він впевнений, що військова сила України зможе стримати будь-які атаки та знищити ворога.

Півненко закликає не дозволити Росії перемогти нас і готуватись до того, що противник матиме певні досягнення, але це не буде стратегічна перемога. Він запевняє, що Україна має достатньо резервів, щоб відстояти свою незалежність.

Триває 790-та доба війни проти України. Російські окупанти продовжують атаки, але Україна готова протистояти їм і перемогти.