Крав дані у пасажирів літаків: поліція викрила чоловіка, що вигадав хитру схему

Крав дані у пасажирів літаків: поліція викрила чоловіка, що вигадав хитру схему

Австралійця обвинувачують у викраденні особистої інформації пасажирів літаків за допомогою підробних мереж Wi-Fi. За інформацією The Guardian, 42-річний чоловік буде притягнутий до суду в Перті.

Згідно з виданням, його звинувачують у дев'яти кіберзлочинах, включаючи крадіжку даних з телефонів. За допомогою підроблених мереж Wi-Fi, він збирав особисту інформацію про пасажирів. За словами австралійської федеральної поліції, чоловік створив фальшиві мережі, які імітували законні, для отримання особистих даних.

За фальшивими мережами Wi-Fi чоловіка перенаправляли на підроблені сторінки, які запитували електронну пошту та дані для входу в соціальні мережі. Потім ці дані зберігалися на пристроях чоловіка та використовувалися для доступу до іншої особистої інформації.

Розслідування розпочалося у квітні, після того як авіакомпанія повідомила про підозрілу мережу Wi-Fi під час рейсу. Федеральна поліція виявила портативний бездротовий пристрій, ноутбук і мобільний телефон під час контролю багажу чоловіка в аеропорту Перта.

У результаті другого обшуку у його будинку, його арештували та звинуватили в кількох злочинах, пов'язаних з крадіжкою особистих даних та несанкціонованим доступом до них.

Дубай планує збудувати найбільший аеропорт у світі

Шейх ОАЕ Мохаммед бін Рашид Аль Мактум оголосив про розширення аеропорту Аль-Мактум у Дубаї. За планами, аеропорт буде займати площу у 141 квадратних кілометрів, що дорівнює площі міста Вінниця.

Читайте також: