Головна

Найкращі історичні фільми 2024 року

Найкращі історичні фільми 2024 року

Рік 2024 навіть не дійшов до своєї середини, а вже порадував любителів різних жанрів кіно. Вийшло чимало новинок: бойовики, драми та фентезі. Також на великих екранах з'явились фільми досить непопулярних жанрів. Наприклад, вестерни. Вийшли й історичні фільми 2024 року, які точно сподобаються певному глядачеві.

Серед таких фільмів можна навіть скласти свій рейтинг, або просто насолодитися переглядом нової та цікавої (на реальних подіях) стрічкою.

ТОП історичних фільмів 2024: найкращі з тих, що вийшли

Перш ніж складати список найкращих історичних фільмів, потрібно трохи розібратися у жанрі. Здавалося, він досить простий, але він також має свої особливості. Не всі фільми на реальних подіях можуть вважатися історичними і на це є свої причини.

історичний фільм 2024

Що взагалі особливого в структурі історичних фільмів:

  1. Історична точність. Однією з ключових особливостей є прагнення достовірності подій, персонажів та культурної обстановки певної доби. Хоча деякі фільми можуть вдаватися до драматичних спрощень або змін заради кінематографічного ефекту, вони зазвичай базуються на реальних подіях.

  2. Реконструкція доби. Історичні фільми зазвичай ретельно відтворюють костюми, декорації, архітектуру та загальну атмосферу певної доби. Це допомагає глядачам поринути у світ минулого та відчути його автентичність.

  3. Справжні персонажі та події. Хоча деякі персонажі та сюжетні лінії можуть бути вигаданими, багато історичних фільмів засновані на реальних людях та подіях. Йдеться про відомих історичних діячів, як правителі, політики, воєначальники, а також важливі політичні та військові конфлікти.

  4. Історичні фільми часто використовуються для обговорення сучасних проблем та тем. Вони можуть надати новий погляд на минулі події, відбиваючись на сучасні соціальні, політичні чи культурні питання.

  5. Структура історичного фільму може бути різною, але є й спільні риси:

  6. Введення в епоху чи подію. В історичних фільмах ніколи не використовують розмитий чи максимально абстрактний сюжет. У такому разі втрачається весь сенс.

  7. Розвиток сюжету. Опис основних подій, які впливають на головних персонажів та світ загалом. Це також важливий елемент такого кіно.

  8. Закінчення. Зазвичай такі фільми мають логічну кінцівку. Часто її роблять із додаванням фото чи фактів із реального життя, як та чи інша історія на екрані завершилася.

Такі елементи допомагають створити цілісний історичний наратив, який захоплює та дозволяє глядачам краще зрозуміти та оцінити подію минулого.

Втім, для глядача ці подробиці не завжди є важливими. Тому варто повернутися до новинок саме 2024 року.

Глорія

У лютому на екрани вийшов історичний фільм із доволі цікавою назвою. Презентували фільм на Берлінському кінофестивалі, що також дуже важливо. Виробництвом же займалися Італія та Швейцарія. У головних ролях знялися Галатеа Беллуджі, Аніта Кравос, Жасмін Маттеї.

Основна дія фільму відбувається у венеціанській жіночій школі-інтернаті XVIII ст. Головну героїню звуть Тереза і вона неймовірно талановита, а з дитинства займається музикою та досить вдало. Втім, оточення і той час створює їй тільки більше перешкод. Дівчина знову і знову стикається з тим, що не може бути собою. А вона хоче створювати музику, нову та дуже витончену музику.

історичний фільм 2024

Актори, які розкривають історію, для світової публіки не такі популярні, хоча виконавиця головної ролі знімається в кіно з 7 років. А вже у 2015 році вона отримала нагороду на Міжнародному кінофестивалі у Марракеш за роль у фільмі «Воротар» режисера Гійома Сенеса.

Аліна з Куби

Ще одна цікава робота вийшла у 2024 році, і належить до історичного жанру. Виробництвом картини займалися США. Головні ролі зіграли Джеймс Франко, Марія Сесілія Ботеро, Ана Війафанья. Такий акторський склад більш ніж вражаючий.

Напевно більшість глядачів щось і знають для Фіделя Кастро. Втім, публіці мало що відомо про його позашлюбну дочку. З юності Аліна, попри своє походження, бунтувала та не підтримувала батька. Загалом вона була затятою антикомуністкою.

історичний фільм 2024

У більш зрілому віці вона змогла втекти з Куби, а для цього тривалий час готувала підроблені документи. Для початку дівчина втекла до Іспанії, а потім до США. Там вона здобула політичний притулок. Що цікаво, частина картини зніматиметься і на місці реальних подій — на Кубі.

Еверест

2024 року вийшов ще один історичний фільм. Головні ролі зіграли Юен Макгрегор, Марк Стронг, Сем Хьюен.

У центрі сюжету рік 1924 року, а також історія сходження на Еверест. Історично Еверест Джордж Меллорі вважається першим, хто підкорив гору, але при цьому сама історія вкрита неймовірними таємницями. До цього Джордж намагався підкорити Еверест кілька разів, але щоразу це закінчувалося невдачею. Востаннє ні він, ні його напарник Ендрю Ірвін не повернулися назад.

історичний фільм 2024

Фільм вийшов іноземним та дуже емоційним, а ще він ставить більше запитань, ніж на них відповідає.

1521

Ще один історичний фільм вийшов у 2024 році, а головні ролі виконали Денні Трехо, Костас Менділор, Майкл Копон.

У центрі сюжету історія відомого на весь світ мореплавця Фернана Магеллана (кожен учень середньої школи знає це ім'я з уроків історії). Втім, відважний португалець пройшов досить тернистий шлях до такої слави. Перш ніж він обійшов увесь світ у своїй навколосвітній подорожі, на його шляху виникало багато перешкод.

Магеллан трагічно загинув 1521 року на острові Себу. Там йому довелося битися з місцевими, які не були налаштовані доброзичливо. Там він і загинув.

історичний фільм 2024

Що цікаво, у виконавця головної ролі також чимало цікавих подій минулого. У нього на тілі є татуювання, яке залишилося під час відбування тюремного терміну. Тепер це татуювання найвідоміше у світі.

Що стосується фільму, то він вийшов цікавим та місцями трагічним, а ще дуже пізнавальним.

Читайте також: