Міністри оборони Франції та Росії провели телефонну розмову вперше з 2022 року

Міністри оборони Франції та Росії провели телефонну розмову вперше з 2022 року

Франційський міністр збройних сил засудив теракти і російську агресію в Україні

Міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню вперше з жовтня 2022 року провів телефонну розмову з Міністром оборони Росії Сергієм Шойгу. За даними Міністерства збройних сил Франції, Лекорню виражає "рішуче засудження" теракту, який вчинило "Ісламська держава" 22 березня в концертному залі під Москвою, та висловлює "солідарність" з жертвами і їхніми родинами. Він підтверджує, що Париж не має інформації про зв'язок цього нападу з Україною і закликає припинити "будь-яку експлуатацію", відносячи це до звинувачень Росії щодо бійні на Україні. Крім того, Лекорню нагадує про "готовність Франції" збільшити обмін даними з Росією у боротьбі з тероризмом.

Також глава французького оборонного відомства "безперепонно засуджує" воєнну агресію Росії в Україні і нагадує, що Франція буде продовжувати підтримувати український народ наскільки це необхідно.

За повідомленням France 24, прямі контакти між Францією і Росією на такому високому рівні є рідкісними. Останній раз президент Франції Еммануель Макрон відвідав Москву в лютому 2022 року, за два тижні до початку російської агресії проти України. Ця розмова відбулася за ініціативи Парижа після заяви Макрона про можливість відправлення сухопутних військ в Україну.

Джерело: Громадське

Читайте також: