Міноборони повідомило, скільки українців за кордоном оновило свої дані

Україна: українці оновлюють свої дані
Україна: українці оновлюють свої дані

Оновлено військово-облікові дані за кордоном для 65 тис. українців

За кордоном оновлено військово-облікові дані для 65 тис. українців протягом 60 днів, зазначив речник Міністерства оборони, Дмитро Лазуткін. Він назвав Польщу, Німеччину, Чехію і Канаду лідерами у такій активності. Загалом, зазначив Лазуткін, українці за кордоном це робили з допомогою застосунку Резерв+. Є багато українців, які хочуть приєднатись до Сил оборони зараз, зазначив він.

Оновлення військово-облікових даних не означає автоматичну потребу проходження військово-лікарської комісії. Окремі повістки будуть висилатися громадянам для проходження військово-лікарської комісії. Про це заявила Ірина Гарбуз, представниця Центрального юридичного управління Генерального штабу ЗСУ.

Тим громадянам, які не оновили військово-облікові дані, можуть бути застосовані штрафні санкції і тимчасові обмеження в правах користування транспортними засобами, повідомила військовослужбовиця.

Україна планує мобілізувати 200 тис. осіб до кінця року. Міністерство оборони повідомляє про позитивну динаміку у процесі мобілізації. Військовозобов'язні громадяни України можуть оновити свої військово-облікові дані вистачить декількох хвилин у ТЦК, СП, ЦНАПах та застосунку Резерв+. Оновлення даних на три місяці недоцільно.

Щоденно понад 200 чоловіків призовного віку намагаються покинути країну.

Читайте також
У Польщі сьогодні лунали сирени – RMF 24
сьогодні, 00:24 5 переглянули
У Польщі сьогодні лунали сирени – RMF 24