Міноборони запустило онлайн-калькулятор грошового забезпечення військових

Міністерство оборони створило онлайн-калькулятор, який допомагатиме військовослужбовцям ЗСУ розрахувати їх грошове забезпечення. Цю інформацію повідомило міністерство на своїй Facebook-сторінці.

«МОУ запустило веб-сайт, який надає соціальне забезпечення та підтримку військовослужбовцям та їх сім'ям. На цьому сайті користувачі можуть розрахувати своє грошове забезпечення за різними видами виплат, використовуючи онлайн-калькулятор», - зазначено в повідомленні.

Крім того, військовослужбовці можуть отримати інформацію щодо порядку нарахування і виплати грошового забезпечення, одноразової грошової допомоги у разі інвалідності або смерті військовослужбовця, а також інших соціальних гарантій.

Нові зміни в законодавстві про соціальний захист військових

Наказом №402 Міністерства оборони внесло зміни до роботи військово-лікарських комісій (ВЛК). Ці зміни набули чинності 4 травня, разом з законом «Про забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист», який був підписаний президентом Зеленським 2 квітня. Про це інформує МОУ.

Раніше «Главком» опублікував повний список хвороб, які становлять підставу для непридатності до служби і виключення з військового обліку.

Крім того, якщо мобілізований проживає не за місцем прописки, це не заважатиме оновленню даних в Територіальних центрах комплектування. Після оновлення даних в єдиному реєстрі по старому місцю реєстрації, чоловіка автоматично знімають з обліку.

Також читайте:

  • Хто хоче піти на фронт і чому їх не пускають?
  • Скільки коштує забезпечення одного солдата - Міноборони дала відповідь