Головна

На Дніпропетровщині чоловік із ножем напав на співробітника ТЦК

Чоловік із ножем напав на співробітника ТЦК

У місті Синельникове, що на Дніпропетровщині, стався інцидент, під час якого чоловік напав на працівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки із ножем, який роздавав повістки. Про це повідомляє офіційний Telegram-канал Сухопутних військ ЗС України

Внаслідок нападу, сержант отримав ножове поранення руки. Постраждалому надали медичну допомогу.

Правоохоронні органи були оперативно проінформовані. Нападника затримали співробітники Національної поліції.

За фактом перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань, а також за замах на вбивство, розпочато кримінальне провадження. Після кваліфікації злочину, підозрюваному загрожує суворе покарання.

«Нагадуємо, що посадові особи ТЦК та СП, які беруть участь або організовують оповіщення військовозобов’язаних, відповідно до законодавства є спеціальним суб’єктом, який виконує службові обов’язки під час правового режиму воєнного стану», – ідеться у повідомленні.

Військові зазначають, що такі неприпустимі випадки стаються на тлі ганебної інформаційної кампанії з метою дискредитації військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і Сил оборони України.

«Будь-які псевдоюристи, «активісти»-порадники та інші медійні персонажі, які розганяють ці та подібні антидержавні, антиукраїнські наративи – напряму або опосередковано працюють на ворога», – наголошують у Сухопутних військах.

Цікаво, що подібний інцидент стався і у Чернівецькій області, де група людей напала на військовослужбовця, застосувавши до нього силу та погрози. Щоб захиститися, воїну довелося стріляти в землю.

Враховуючи ці події, військові закликають бути обережними з інформацією, яку ми отримуємо через соціальні мережі та медіа, оскільки ворог використовує це для своїх цілей.

Читайте також: