На Дніпропетровщині спалахнула пожежа через атаку дронів, є поранений (фото)

Вогонь під час нападу дронів
Вогонь під час нападу дронів

Ворожі "Шахеди" збили українські сили над Дніпропетровщиною

Уночі 11 лютого два ворожі безпілотники "Шахеди" були збиті українськими силами протиповітряної оборони над Дніпропетровською областю. Це призвело до пожежі і поранення одного чоловіка. Про це повідомив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради, в Telegram.

За словами Лукашука, два безпілотники були збиті над Дніпровським районом.

«Через падіння уламків сталася пожежа. Постраждав 39-річний чоловік, але все добре, поранення не важкі, лікуватиметься вдома», - написав Лукашук.

Також він повідомив, що протягом ночі окупанти тричі обстріляли Нікопольщину з артилерії, випустивши близько десятка снарядів. Обстріли були спрямовані на Мирівську та Марганецьку громади.

У результаті обстрілів було пошкоджено два приватних будинки, газопровід та паркани. На щастя, ніхто не постраждав. В інших громадах області ніч пройшла спокійно.

Інші події з експлуатації "Шахедів"

Варто згадати, що вночі на 11 лютого російські окупанти направили на Україну 45 бойових безпілотних літальних апаратів типу Shahed-136/131. У результаті бойових дій 40 з них було знищено.

Як повідомлялося, в ніч на 11 лютого у Київській області та на підступах до столиці були задіяні сили протиповітряної оборони. Українські сили збили всі ворожі цілі.

Також увечері 10 лютого російські окупанти знову запустили свої "Шахеди". Були почуті вибухи у передмісті Дніпра близько 23:00, а через 15 хвилин - повторні вибухи. Звуки вибухів також були почуті в Миколаєві. Мер Миколаєва Сєнкевич повідомив про пожежу на одному з об'єктів під час повітряної тривоги. Згодом він зазначив, що пожежа загорілася на відкритій території і обійшлася без жертв.

Читайте також