На Полтавщині зросли черги біля ТЦК: речник назвав причину

Біля територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Полтавській області збільшилися черги чоловіків, які хочуть оновити свої військово-облікові дані. Про це повідомив Роман Істомін, начальник служби зв'язків із громадськістю Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

За словами Істоміна, в чергах переважно стоять люди, які мають відстрочку від мобілізації або бронювання. Більшість з них - військовозобов'язані, які мають підстави для відстрочки або бронювання.

Черги справді збільшилися, але не з військовозобов'язаних, які прибули добровільно або за повістками, а з військовозобов'язаних, яких присилають підприємства для бронювання

Також Істомін нагадав, що триває звільнення військовослужбовців строкової служби.

Певна їхня частина, які приходять, щоб стати на військовий облік, також у цих чергах є

Раніше Істомін повідомив, що громадяни після уточнення даних в Територіальних центрах комплектування будуть направлені на військово-лікарську комісію, навіть з відстрочкою. Інформація про придатність до військової служби є одним із пунктів військово-облікових даних.

Нагадаємо, згідно з новим мобілізаційним законом, чоловіки віком від 18 до 60 років мають звернутися до Територіальних центрів комплектування для оновлення своїх даних.