На Закарпатті ухилянт порізав вени, аби уникнути мобілізації

На Закарпатті ухилянт порізав вени, аби уникнути мобілізації

Чоловік на Закарпатті вирішив порізати собі вени в туалеті військового комісаріату, щоб уникнути призову в армію. Його знайшли працівники комісаріату і викликали швидку допомогу. Про це повідомляє Закарпатський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

«Повідомляємо, що цей громадянин під час перевірки його військових даних не представив військового документа й не приховував свого бажання не служити», - йдеться в повідомленні.

Під час розмови з працівниками центру, чоловік попросив піти в туалет. Через деякий час його знайшли сидячим на підлозі з пораненими руками. Йому надали першу допомогу, викликали поліцію та швидку. Зараз він перебуває в лікарні.

«Готовий на все, головне - не захищати рідну країну», - повідомляється в центрі комплектування та соціальної підтримки.

Як зазначили у військкоматі, Пилип Лунін має бути призваний на мобілізацію. Але згідно з законом, він був визнаний непридатним до служби у мирний час і обмежено придатним у воєнний час.

Україна планує мобілізувати 200 тисяч осіб до кінця року. Про це повідомляє німецьке видання Die Welt. Темпи мобілізації є секретними, але нардеп Роман Костенко зазначив, що якщо вони продовжуватимуть зберігати позитивну динаміку, то Україні вдасться досягти цієї цілі.

Міністерство оборони підкреслює позитивну динаміку мобілізації в Україні. Ситуація значно покращилася порівняно з березнем і лютим.

До війська можуть бути призвані особи до 25 років, які мають військовий статус, проходили строкову службу, навчалися на військовій кафедрі або мають військовий квиток з позначкою «не придатний до служби у мирний час».

Раніше при кордоні Одеської області затримали групу з 47 ухилянтів, які намагались незаконно втекти за кордон.

Читайте також: