Напад в Дагестані. Місцева влада повідомила, скількох поліцейських було вбито

Напад в Дагестані. Місцева влада повідомила, скількох поліцейських було вбито

Поліцейських вбито під час серії нападів у Махачкалі та Дербенті

Більше 15 співробітників поліції РФ стали жертвами нападів, які сталися у Махачкалі та Дербенті 23 червня. Про це повідомляють російські ЗМІ. За словами глави Дагестану Сергія Мелікова, активну фазу оперативно-бойових дій у Махачкалі та Дербенті вже завершено. В результаті "контртерористичної" операції в Дагестані було знищено шістьох бойовиків. Меліков наголосив, що ситуація в регіоні під контролем органів влади та силовиків.

За даними ЗМІ, серед нападників, ймовірно, були сини голови Сергокалинського району Дагестану Магомеда Омарова - Осман та Аділь Омарови. За попередніми даними, їх також було убито. Сам Магомед Омаров затриманий.

У неділю, 23 червня, невідомі напали на синагогу, церкву та поліцейський наряд у місті Дербенте. За даними російських ЗМІ, група невідомих осіб з автоматичною зброєю обстріляла синагогу та церкву близько 18:00 за місцевим часом. Стрілянина також відбулася в Махачкалі, де нападники обстріляли пост прикордонників на вулиці Єрмошкіна. Також повідомляється про стрілянину на російсько-абхазькому кордоні біля річки Псоу, в результаті якої є загиблий та поранений.

Станом на вечір 23 червня було відомо про сімох загиблих поліцейських та 23 поранених. В Дагестані оголошено режим контртерористичної операції.

Читайте також: