Направлення на ВЛК, рекрутинг і не тільки: які нові функції з’являться у «Резерв+»

Направлення на ВЛК, рекрутинг і не тільки: які нові функції з’являться у «Резерв+»

У мобільному застосунку "Резерв+" скоро з'являться нові можливості - електронне направлення на проходження ВЛК та онлайн-рекрутинг. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

За її словами, у застосунку розроблено такий функціонал, який дозволяє виправляти дані дистанційно, без візиту до ТЦК та СП. Це допомагає уникнути людських помилок, а також прискорює процес виправлення. Крім того, планується впровадити онлайн-рекрутинг, щоб людина могла подавати своє резюме через застосунок і спілкуватися з командиром військової частини, в яку вона цікавиться.

Застосунок "Резерв+" також має навчальний розділ для військовозобов'язаних, де можна знайти різну корисну інформацію, відеоуроки, тести та отримати сертифікати. Крім цього, в ньому буде можливість отримати електронне направлення на проходження ВЛК, яке зможе бути згенероване самостійно в застосунку.

Про дати впровадження цих нововведень буде повідомлено після проведення консультацій з МОЗ та Генштабом. Наразі у Міністерстві оборони не працюють над впровадженням електронних повісток, оскільки для цього потрібно змінити законодавство.

Звернемо увагу, що QR-код у застосунку "Резерв+" став чинним військово-обліковим документом для пред'явлення на кордоні при виїзді з України.

Читайте також: