Наступ РФ дещо сповільнився: британська розвідка пояснила причину

Досі йдуть ділегації у Крим
Досі йдуть ділегації у Крим

Російська окупаційна армія знижує темп наступу в Україні

Російські війська зменшили свої наступальні операції в Україні. Це може бути пов'язано зі збитками, які вони зазнали, а також зі виборами президента РФ, заявила розвідка Британії.

За даними розвідки, середня кількість втрат росіян (вбиті та поранені) протягом березня 2024 року скоротилася на 74 особи на добу, до 913 осіб.

Зменшення втрат відповідає меншій кількості реєстрованих атак за останній місяць. На зменшення російських наступальних операцій, скоріш за все, впливає низка факторів: період відпочинку та переоснащення після захоплення Авдіївки та намір зменшити сповіщення про загибель російських військових під час виборів у Росії

У 2023 році, перш кварталі 2024 року російські втрати в Україні зросли до 913 осіб на добу, що свідчить про залежність Росії від масових втрат для тиску на українські позиції.

Російська окупаційна армія не змогла захопити село Роботине Запорізької області та також перебуває в тяжкому становищі в Часів Яр на Донеччині.

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО зауважив, що Росія планує новий наступ на травень-червень 2024 року.

Президент Зеленський заявив, що ситуація на фронті стабільна, але інформація про новий наступ Росії може бути правдивою.

Продовжується 774-й день війни Росії проти України. За минулу добу було 57 бойових зіткнень.

Читайте також