НАТО готується відповідати на загрози Росії у Балтії – посол США в Альянсі

НАТО готується відповідати на загрози Росії у Балтії – посол США в Альянсі

НАТО активно підходить до покращення своєї ситуації в країнах Балтії, щоб бути готовими до будь-яких непередбачених обставин.

Однак наразі НАТО не бачить таких ознак і попереджень, як раніше, що стосуються небезпеки російської війни перед лютим 2022 року, заявила представниця США в НАТО Джуліанна Сміт.

Ми багато разів бачили в історії: якщо диктатора чи авторитарного лідера не зупинити, вони продовжують йти далі.

Серед заходів, які проводять у країнах Балтії, є збільшення спільних тренувань і військових навчань, а також збільшення присутності американських військ у Східній Європі. Розширення альянсу також сприяє загальній безпеці для понад мільярда мешканців країн НАТО.

Російська загроза є головною прямою загрозою для НАТО, якій треба протистояти. Важливо витіснити Росію з українських земель та припинити неспровоковану агресію.

Якщо вони досягнуть успіху, звісно, занепокоєння полягає в тому, що Росія буде продовжувати атакувати інші країни.

Але водночас Сміт запевнила, що НАТО не бачить безпосередньої загрози для своєї території ні у балтійському регіоні, ні в будь-якому іншому регіоні.

За останні два роки НАТО зробило багато кроків, щоб посилити свій захист, зокрема на східному фланзі. Альянс серйозно ставиться до проблем безпеки країн Балтії і займає активні позиції для покращення ситуації там.

Існують нові регіональні плани, які дозволяють точно визначити, як захистити кожен дюйм території НАТО.

НАТО серйозно ставиться до ситуації, але не вважає це безпосередньою загрозою, що негайно наближає війну до своєї території.

Джерело: Голос Америки

Читайте також: