Ніяких адмінпослуг для ухилянтів? Міністр юстиції пояснив свою заяву

Людина з паперами на столі
Людина з паперами на столі

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що державні органи при наданні адміністративних послуг можуть звернутися до військовозобов'язаних громадян і попросити показати військово-обліковий документ. Він зазначив, що йдеться саме про послуги, що входять до компетенції Міністерства юстиції, наприклад, реєстрацію права на нерухоме майно та бізнес, реєстрацію актів цивільного стану, нотаріальні послуги та міжнародну правову допомогу.

Малюська зазначив, що при реєстрації шлюбу можуть попросити показати військовий квиток, але в цьому випадку є й інші варіанти: можуть просто записати номер документа за словами нареченого, або вказати, що документ не пред'явлений. Він також зазначив, що ця норма частково практикується з початку війни з Росією, але не стосується критично важливих послуг.

Міністру довелося роз'яснити цю ситуацію після того, як його слова про відмову в адміністративних послугах людям, які уникають мобілізації, були сприйняті неправильно. Він підкреслив, що можливість попросити військово-обліковий документ з'являється лише там, де держава спілкується з громадянами, надаючи їм адміністративні послуги.

Читайте також

Справа Гринкевича направлена до суду
09.07.2024 - 13:27 394 переглянули
Засідання суду з Гринкевичем справа