Німеччина пустить з молотка кримінальний «Бункер Зла», який належав бундесверу

Німеччина пустить з молотка кримінальний «Бункер Зла», який належав бундесверу

Приміщення колишнього бункера бундесверу в Трабен-Трарбасі, який отримав назву Cyberbunker, виставлено на продаж. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Державне податкове управління в Кобленці.

Цей підземний військовий бункер, що знаходиться біля міста Трабен-Трарбах в Рейнланд-Пфальц, Німеччина, прославився тим, що слугував як місце обслуговування нелегальних сайтів. Після відкриття злочинної діяльності в 2019 році бункер було конфісковано, а в даний час він перебуває під управлінням федеральної землі Рейнланд-Пфальц, яка його виставила на продаж.

Історія бункера

В минулому наземна будівля була у володінні Управління геоінформації німецького бундесверу. Поданий на продаж об'єкт слугував для консультацій військовим з різних питань. Але у 2012 році цей офіс було закрито, а далі він був придбаний приватною особою, яка виявилася членом кіберзлочинної банди.

Кримінальна група, що називає себе Cyberbunker, використовувала бункер для управління сотнями серверів і здійснення практично 250 тисяч злочинів, включаючи угоди з наркотиками, крадіжку та продаж особистих даних, фінансові махінації та кібератаки. Злочинну діяльність було припинено восени 2019 року, а потім бункер був конфіскований та переданий федеральній землі Рейнланд-Пфальц.

Ціна продажу об'єкта не повідомляється.

Читайте також: